Mød de syv nye Holbæk Art kunstnere

Syv nye kunstnere skal skubbe grænserne for opfattelsen af et gavlmaleri i Holbæk midtby.

Et af kendetegnene for Holbæk midtby er foreningen Holbæk Arts udendørsudstilling af gavlmalerier. I 2018 kan vi alle glæde os til, at syv nye kunstnere for lov til at sætte deres præg på udvalgte gavle rundt omkring i byen. Denne gang er det ikke en gruppe af traditionelle malere, der har fået æren, men nogle kunstnere, der med deres værker, vil springe grænserne for den traditionelle opfattelse af et gavlmaleri. Her er en kort introduktion til de nye kunstnere.

Lea Porsager

Lea Porsager (1981) er bestemt ikke en maler. Hun har faktisk aldrig arbejdet med malerier. Derfor har Holbæk Arts kuratoren Maria Kjær Themsen aftalt, at hun skal lave et stort tantra-maleri. Dvs.

Mette Winckelmann

Kunstneren Mette Winckelmann (1971) er en af de mere traditionelle malere i gruppen. Hun arbejder meget med geometriske former, som får sit helt eget udtryk, ved at de gøres sløre.

Ursula Reuter Christiansen

Kunstværker der er malet figurativt kendetegner Ursula Reuter Christiansens (1947) værker.

Anders Bülow

Anders Bülow maler ofte abstrakte kunstværker. Når han skal male en af gavlene i Holbæk, vil han eksperimentere med spartelmasse, der males med airbrush.

Astrid Svangren 

Den svenske kunstner, Astrid Svangren (1972), bruger utraditionelle ting, som staniol, bivoks og lignende. Således får værkerne et tredimentionelt udseende.

Tricia Middleton

Trice Middleton (1972) er vild med farver. Derfor arbejder hun meget med farvepigmentering.

FOS

Kunstneren FOS (1971) (Thomas Poulsen) bliver af mange set som en kontroversiel kunstner. Det bliver hans værk i Holbæk uden tvivl også, fordi han skal nemlig ikke male, men lave et lysværk på en udvalgt bygning.