Skip to content

Samtalesalon: Woke som vildfaren idealitet

Samtalesalon i Skt. Nikolai Sognehus med debattør og dr.phil. Marianne Stidsen: Woke som vildfaren idealitet

Alle taler om ’woke’ for tiden. Altså om at være ’vakt’ eller ’vågen’. Ja, ’woke’ er ligefrem blevet en slags trylleord for, om man er med på noderne eller håbløst bagud af dansen. Senest så vi det i forbindelse med biovirksomheden Chr. Hansen, der blev udskammet, så vandet drev ned ad væggen for at trække sin støtte til LGBT+ og Priden tilbage.

Men hvad er wokebevægelsen egentlig, og hvad går den nærmere bestemt ud på? Det vil Marianne Stidsen forsøge at svare på. Med udgangspunkt i den kortlægning, hun har lavet af bevægelsen i bogen Køn og identitet – et spadestik dybere fra 2021, vil hun vise, hvordan wokeismen i bund og grund er en nymarxistisk bevægelse, der har udskiftet klassekampen med køns- og identitetskamp. Er overskriften en anden, er substansen dog immervæk den samme: skabelsen af et helt nyt samfund med totalitære træk og et helt nyt menneske, der kan minde om fortidens homo sovieticus.

Marianne Stidsen vil desuden komme ind på, hvad modtrækket kan være. Med forfatteren Jakob Knudsen vil hun karakterisere woke som ’vildfaren idealitet’, og komme med forslag til, hvordan denne vildfarne idealitet kan ledes tilbage i nogle bedre baner, så samfundet og mennesket kan reddes fra destruktion. Her spiller ikke mindst kristendommen en central rolle.

Arrangementet er GRATIS

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Infomation
Tidspunkt
Fra
20. september | 2023
Klokken: 19:00
Til
20. september | 2023
Klokken: 21:00
Sted
Skt. Nikolai Sognehus, Kirkestræde 9, 4300 Holbæk